Internazionali BNL d′Italia

2016 година, Първи кръг
1 2 3
Григор Димитров България 1 4
Александър Зверев Германия 6 6
Времетраене [мин]: 65
Коментар на срещата

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Зверев):

0:1 Зверев започва двубоя с гейм на 0 на сметката си.

1:1 Григор Димитров поведе с 40:0, но следващите 2 точки бяха за Зверев. След грешка на германеца геймът все пак приключи в полза на тенисист №1 в историята на България.

1:2 Бекхенд в аут на Григор Димитров и Зверев печели подаването си с гейм на 15. Предстои първа пауза в срещата, след която Григор ще сервира за изравняване на резултата.

1:3 За жалост Григор Димитров допуска пробив. Зверев поведе с 40:15, българинът спаси първия брейк-бол, но при втория късметът не бе с него.

1:4 Зверев затвърди пробива с нов гейм на 30. Германецът е в серия от три последователни гейма на сметката си.

1:5 Зверев прави нов пробив, при това на 0. Германецът се възползва от поредица непредизвикани грешки от ракетата на Григор и си осигури възможността да сервира за първата част.

1:6 Втори пореден гейм на 0 на сметката на Зверев и първият сет официално приключи.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Втората част започва с гейм на 30 на сметката на Григор, с който българинът спира серията от 5 последователни гейма на Зверев.

1:1 Гейм на 0 за Зверев.

1:2 Зверев пробива и във втория сет. Германецът поведе с 40:0, Димитров стигна до равенство, но последвалите 2 точки бяха за Зверев, с което младият германец взима аванс и във втория сет.

1:3 Гейм на 0 за Зверев. Германецът затвърди преднината си от пробив.

2:3 Григор Димитров взима лесно подаването си и прекъсва серията на съперника си. Българинът имаше нужда от подобен бърз гейм на сметката си.

2:4 Гейм на 30 на сметката на Зверев.

3:4 Много труден гейм, в който се мина през равенство. Все пак Димитров успя да спечели последните две точки и да остане в мача. Пробивът продължава да е само един, така че не всичко за българина е загубено в сета и мача.

4:4 Григор Димитров връща пробива! Българинът обърна гейм, в който изоставаше с 0:40! Записа серия от 5 последователни точки и за първи път от началото на срещата се справи с подаването на опонента.

4:5 За жалост Зверев осъществява нов пробив и след паузата ще сервира за мача! Германецът взе гейма на 30.

4:6 Гейм, сет и мач - Александър Зверев. Трета поредна загуба за Григор Димитров, който ще загуби още точки, тъй като миналата година игра втори кръг в Рим.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини